10 metode de stimulare mentala a varstnicilor

Creier BătrâniÎn urmă cu 70 ani, un om de știință a lansat ipoteza potrivit căreia creierul uman îmbătrânește de-a lungul vieții. Astfel, mult timp s-a considerat că bătrânii își pierd spre finalul vieții agilitatea, memoria și chiar funcționalitatea, îndreptându-se spre senilitate. Studii recente au demonstrat însă că activitatea cerebrală poate fi ținută sub control, poate funcționa în mod activ și eficient dacă recunoaștem importanța pe care o au atât nutriția, reducerea stresului dar și exercițiile fizice și stimularea intelectuală.

Parcurgând articolul poți afla 10 metode ușoare prin care creierul vârstnicilor poate fi stimulat.

1. Prin joacă

Este extrem de simplu să antrenezi capacitatea mentală dar și memoria celor bătrâni prin joacă. Jocurile de cărți, partidele de rummy, puzzle-urile, rebusurile, sudoku sau șah-ul sunt activități pe care cei în vârstă ar trebui să le aibă. Reușesc astfel să-și mențină mintea ocupată, să-și petreacă timpul într-un mod plăcut dar și să socializeze cu ceilalți. Încurajează participarea la astfel de experiențe.

2.Relația cu nepoții

Implicarea nepoților în viața bunicilor este un lucru important atât pentru seniori cât și pentru cei mici. Fie că se joacă împreună, fie că povestesc diverse întâmplări, că se plimbă prin parc sau petrec timp singuri, această interacțiune socială este benefică pentru activitatea cerebrală. Ține cont de faptul că relația aceasta nu va dura mult, așa că încearcă să îi oferi atât părintelui cât și copilului tău ocazia de a petrece timp valoros cu cei dragi. Continue reading