Tu stii ce mai fac parintii tai?

Batran Lacrimi in Ochi - Camin de BatraniȘtirile ProTV au demarat campania umanitară “Tu știi ce mai fac părinții tăi?” prin care cer autorităților să acționeze pentru protejarea celor care sunt a doua generație afectată de migrația masivă, să construiască sau să amenajeze cămine de bătrâni în raport cu nevoile lor, cămine în București dar și în restul țării, să finanțeze îngrijirea la domiciliu și să construiască centre de zi în zonele afectate în care cei în vârstă să socializeze, să primească asistență medicală și o masă caldă.

Paula Herlo și Anca Nastasi coordonatori direcți ai campaniei ridică o întrebare dureroasă: “Tu știi ce mai fac părinții tăi?”. Continue reading

Camin Privat sau Ingrijire la Domiciliu?

O dată cu înaintarea în vârstă, bătrânii au nevoie de îngrijire pentru a-și îndeplini sarcinile zilnice. Această îngrijire poate fi una permanentă dacă se apelează la serviciile unui cămin privat de bătrâni sau una temporară, sau clasică reprezentată de un personal specializat sau nespecializat, care prestează servicii la domiciliu .

Internetul este plin de anunțuri legate de facilități oferite de diverse centre de ajutor pentru bătrâni, de cămine pentru aceștia sau de personal dispus să lucreze la domiciliu. Sunt diferite platforme sau site-uri unde cei interesați se pot informa sau pot primi detalii legate de facilități oferite de căminele de bătrâni. De asemenea, în ceea ce privește angajarea de personal care să presteze la domiciliul bătrânului sunt disponibile atât anunțuri individuale postate de persoane dispuse să presteze astfel de servicii dar și platforme de plasare de personal calificat.

Mai jos veți găsi informații relevante care vă vor ajuta să găsiți soluția cea mai eficientă pentru persoanele în vârstă.

Continue reading

Bolnav de Alzheimer? 20 de tratamente pe care trebuie sa le faci (partea a II-a)

ÎN CONTINUAREA ARTICOLULUI DESPRE TRATAMENTE CONTRA ALZHEIMER

4. Cântați

Cântați la un instrument muzical, o darabană, un xilofon pentru copii sau o muzicuță, ajută enorm la eliberea stresului și a frustrărilor. Este o metodă des folosită în psihologie pentru exprimarea emoțiilor reprimate. Nu trebuie să știți să cântați. Oricine își poate găsi un ritm, experimentați așadar prin joc. În cazul bolnavului de Alzheimer, poate fi foarte utilă în eliberarea agresivității și eliberarea stării de confuzie care domină peisajul psihic al tuturor bolnavilor, confuzie care se datorează pierderilor de memorie.

Continue reading